arcotempelaar.reismee.nl

Siman nuebe

Bon tardi mensen,

Bij jullie isalweer laat en dat is mijn blog ook. Dit in verband met een tijdelijke verhuizing van het basiskamp de afgelopen 2 dagen, daarover zo meer. Eerst maar weer eens vertellen over mijn week en wat er allemaal gedaan is. Het was een rare maar leuke week.

Vorige week zaterdag ben ik met defamilie van Liesbeth naar klein bonaire gegaan om daar lekker de hele dag te vertoeven.Hetblijft eengeweldige ervaring om aan de rand van een rif te snorkelen met aan de ene kant strakblauwe zee en aan de andere een prachtig onbewoond eiland. Er was weer genoeg te zien en heb dan ook mijn ogen uitgekeken.Helaas moest ik mijn snorkeltocht wat vroeger afbreken wantik werd gestoken door een kwal. Gelukkig geen gevaarlijkesteek maar het deedvenijnig zeer. (er zijn 2 gevaarlijke soorten en 2 ongevaarlijke soorten). Het was een heerlijk daagje en in de avond hebbenwe heerlijk bijKarel's gegeten aan het water, ofbeter gezegd, op het water.

Zondag zou de familie van Liesbeth weggaan enzijn wij in de ochtend nognaar hen vertrokken, daar hebben we heerlijk de hele dag van het zwembad en de zee genoten(ik mis de chloorlucht van een zwembad) en daar een paar leguanen gespot. Deze zitten heerlijk in het zonnetje en komenvlakbij. Aan het einde van de middag allemaal naar het vliegveld (300 mtr) en daar afscheid genomen. Toen waren we weer samen.

Die avond beseften we ons ook pas echt dat de tijd nu echt snel gaat, we hebben er al zolang opzitten en de tijd begintgewoon al te dringen met alle leuke dingen die we nog willen doen.

Gelukkig waren we allebei die maandag vrij, we hadden beiden een vrije dag opgenomen omdat we een keer extra waren geweest.Liesbeth om aan haar scriptie te werken en ik ging duiken met een marinebioloog. Heel veelgeleerd en ook meer leren herkennen. Dat is echt een gaaf idee. Er zitten zoveel verschillende dieren onder water dat ik er meer over wilde weten.Gelukkig kon die bioloog er alles over vertellen. Ook heb ik voor het eerst octopussen gezien alleen dan hele kleintjes. Eenstuk of 37.

Dinsdag weerop naar stage, daar aangekomenwerd even de hele planning omgegooid.En waren al mijn voorbereidingen voor niets.Heerlijk die antillianen. Maargoed, ik mag niet klagen want het is hier nog steeds fantastisch. Woensdag en donderdag wel geprobeerd om alles zoals gepland te laten gaan en dat lukte aardig. We kregen ook te horen dat we aanstaandemaandag ook vrij zijn want zondag is het kindercarnaval en maandag zijn dan de kinderen vrij. Op woensdag zijn we soort van vrijwant danis er stemmen en zijn de kinderen ook vrij van school. Wel moeten we dan ons melden op school om daar even te werken. Dit komt wel goed uit voor de scriptie.

Donderdagavond kregen we weer visite, Paula arriveerdein den Lande en het was weer ouderwets gezellig want wegingen vrijdag en zaterdag naarCuracao. Daarom een verplaatsing van het basiskamp op vrijdagochtend kwart over 6. We waren gelukkigop tijd op hetvliegveld en hebben daarna een taxi gepakt richting hetSea-aquarium want vandaag zou een lang verwacht iets uitkomen. Arco gaat zwemmen met dolfijnen!!!! Wat een ervaring, onbeschrijflijk zo bijzonder. Die dieren zijnzo geweldig en bijzonder datis ongekend.We mochten een soorttrainersding doen en hebben echt genoten. In het aquarium zelf hebben we ook nog lekker kunnen rondkijken en veel in onsop kunnen nemen. Daarnade bus in naar het centrum van Willemstad.Hierhebben we eerstde spullen in het hotel gebracht en zijn daarna lekker gaan rondstruinen door de straten. Over de welbekende pontjesbrug ennaar Ottrobanda, wij zaten zelf in de wijkPunda. We hebben van alles gezien (ookheel veel winkels) en hebben genoten. Waren bekaf in de avond van alleindrukken dus de meiden lagen om 8 uur al te pitten. Ikzelf niet veel later overigens. Zaterdag naar een slavenmuseum over alle tijdperken van slaven en ook weer door de stad om overal te kijken en het in ons op te nemen. We zijn van plan om 7,8,9 maart met de vriend van Liesbeth terug te gaan.

Die avond weer teruggegaan met een spannende bus naar het vliegveld en niet veel later lagen wij weer in ons eigen bedje. Heerlijke 2 dagen gehad.

De aankomende week gaat er weer gedoken worden en veel beleefd dus volgende week weer een nette blog.

Een hele fijne vakantie allemaal voor de mensen die voorjaarsvakantie hebben!

Wist-je-dat:

• Arco naast muizenvanger ook kakkerlakken kan vangen
  • Liesbeth steedsblijer met mij wordt
  • dit weekend kindercarnaval is
  • dit heel bijzonder schijnt te zijn
  • we gaan proberen uit te vinden waar het is
  • ik opcuracao eindelijk weer bij een macdonalds ben geweest
  • ik dit echt gemist had
  • een big mac dan geweldigsmaakt
  • Liesbeth haar vader ook wil gaan duiken
  • ik dit geweldig zou vinden voor hem
  • exhibtie een woord is (wist ik) en de anderen dat moesten opzoeken
  • we een ware queeste hebben gehad om een bikini te zoeken voor Liesbeth
  • maar ze nog niet iets heeft gevonden na haar wensen
  • dit maar een hele dag geduurd heeft, maar we dit met plezier hebben gedaan omdat er superveel te zien was
  • dolfijnen echt allemaal anders zijn
  • er een aantal grote problemen zijn op de antillen zoals HIV en dat daarover mensen steeds meer bewust worden gemaakt
  • Liesbeth een kleine 'error' had op het vliegveld met een formulier.
  • Arco al had aangegeven dat zeeen papiertje had moeten bewaren
  • Liesbeth dit uiteraard gewoon weggooit
  • ze daarna op de blaren moest zitten
  • zebeloofd heeftvoortaan naarmijn adviezen te luisteren
  • ditvast niet gaat gebeuren aangezien we beideneigenwijs zijn

Een hele fijne week allemaal

Ayoooooo!

Arco

Jolien

Arco!

Wat een leuke verhalen en foto's zeg! Klinkt echt helemaal geweldig. Hier is het weer echt vreselijk dus ik ben wel super jaloers zeg! Heel veel plezier nog, ik hoop dat het jullie lukt om in de laatste weken nog alle leuke dingen te doen die jullie willen doen. Doe de groeten aan Liesbeth!

Groetjes Jolien

Madelon

Hee Arco!

Mis je me al daar op bonaire? ;) Dat met dolfijnen zwemmen ziet er echt gaaf uit zeg! Uit je verhaal viel ook wel op te maken dat het een hele ervaring was :) Vond je het leuk op curacao? Toch wel minder mooi dan bonaire vond je niet? Anouk toevallig nog gezien?

xxx madelon

Marjan

Arco!!

Eerst maar eens de tijd genomen om je verhalen te lezen! Wat een belevenissen zeg!! :)
Lekker buiten zwemmen.. en dan niet in de kou... (jaloers jaloers ;)
Geniet nog van alle moois de komende tijd!
De groetjes vanuit een uber-kkkkoud NL.. ;)

Groetjes Marjan