Siman seis
Bon dia allemaal,
De afgelopen week stond eigenlijk in het teken van stage en scriptie maar we hebben ook weer leuke dingen gedaan.
Vorige week zaterdag hebben we samen een fiets gehuurd. Een mooie mountainbike waarmee we van plan waren om lekker het eiland over te crossen. Dit is er niet helemaal van gekomen omdat het verhuurbedrijf moeilijk deed en het echt megawarm was. Maar we zijn wel bij een hoogtepunt van het eiland geweest. Het ezelopvangcentrum! Hier worden ezels die mishandeld zijn of aangereden behandeld en ze gaan dan in een soort reservaat. Daarmee beschermt men de populatie. Je kunt erdoorheen rijden en het mocht ook met de fiets. Dus wij erin. Nu blijkt dat vreemde beesten Liesbeth nogal boeiend vinden, in tegenstelling tot Liesbeth zelf. Dus toen er iets teveel aandacht kwam voor haar persoontje vanuit de grote groep gezellige dieren zijn we maar door gefietst. Op het opvangcentrum hadden ze ook leguanen die ik van zeer dichtbij kon fotograferen en een aantal landschildpadden. Heel leuk om te zien, hier zijn ze wel actief.
Zondag hebben we een heerlijk rustige dag gehad, waarin we wat aan school hebben gedaan en lekker ontspannen.
De afgelopen week op stage heel druk bezig geweest met mijn scriptie. De enquetes zijn teruggekomen en nu wordt het analyseren. Erg benieuwd naar de resultaten. Ook heb ik een aantal computers geinstalleerd en die zijn nu klaar voor gebruik. Donderdag was ook de dag dat ik mijn eerste praktijkcijfer zou krijgen, dit is een 7.5 geworden. Erg netjes voor een onbekende situatie en ik heb genoeg punten om mee aan de slag te gaan.
Die avond zijn ook de ouders van Liesbeth aangekomen, nu hadden wij ons ingesteld op ongeveer 10 minuten lopen maar door een kleine vergissing bleek dat ze toch wel 3 kwartier lopen weg zaten. Dus wij om 9 uur op pad, helemaal omgelopen natuurlijk, met een dikke boodschappentas. Maar we hebben ze gevonden, een prachtig appartement aan zee en Liesbeth dolgelukkig natuurlijk. Heerlijk daar even gezeten tot de familie in slaap viel. Toen de weg terug weer vinden, we zijn over het plaza resort gegaan (wat eigenlijk privégebied is) en langs een veeel kortere route. We deden op de heenweg er meer dan een uur over, terug gelukkig die 45 minuten.
Vandaag lekker een stuk snorkelen en vanavond een babyshower van een teamlid. Erg spannend weer allemaal.
Een paar wist-je-datjes:
- ik over 1 minuut met de kinderen van de Brug ga bellen
- ik ze al 2 weken niet gesproken heb en ze dus veel te vertellen hebben
- er een 2e muis naar het hiernamaals is geplakt
- de basmethode met lijmplaten ook op Bonaire werkt
- donderdag Liesbeth zich een hoedje is geschrokken
- een leguaan haar werd aangeboden door kinderen uit mijn klas
- ze deze gevangenen hadden
- en ik had gezegd dat ze die maar aan haar moesten laten zien
- we gisteren nog even heel het appartement hebben opgeruimd
- ik morgen weer ga duiken
- dit keer naar 30 meter diep
- bij een wrak van 140 meter lang ga kijken
- ik de kinderen het spel lummelen heb geleerd
- dit nu fanatiek gespeeld wordt
- de sheriff boos was omdat ik zijn adres niet vroeg
- ik zijn adres al had
- hij dus niet boos hoeft te zijn
- we net naar de kapper zijn geweest
- liesbeth de knipstijl van en kapster herkent en weet waar ze gewerkt heeft
- dit best wel bizar is
Mi tin ku bai
Arco
Nou, wie weet, ben ik nu wel de eerste(A). Heb je dat schip gefotografeerd om je nieuwe aanwinst te showen? Of moet dat het wrak worden van 140 meter lang? Op bonaire kan alles...
Iig weten we je weer te vinden als je terug bent om de muizenjacht weer voort te zetten;).
Het goede daar, geniet ervan!
een vriendelijke groet,
Anthonie
ha meester zo zo weer zo'n verhaal ik wil wel ruilen is en is uw klas leuk in bonaire ? en hebben ze in bonaire ook een bas van der heijden of zo ? of de bonaire1000 toch weer leuk om die verhalen te lezen nou ik moet gaan dus..... toeg
van Toon
Hoi neef(je)
Je beleeft genoeg lees ik.Een geweldige ervaring lijkt me.Je schrijft erook leuk over is schrijver niks voor je?
Veel suc6 en de groetjes van je lieve tante Lienkie zoals je me vroeger noemde;-)
Hoi Arco,
Al weken geniet ik van je verhalen en foto's, kijk er elke week naaruit alleen die enge beesten daar zou niets voor mij zijn. Veel plezier en succes daar.
Groetjes van je tante en de rest van de fam.