arcotempelaar.reismee.nl

Siman Sinku

Bon Tardi,

Afgelopen week weer een aantal bijzonderde dingen meegemaakt te beginnen met vorige week vrijdag!

Vrijdag was Maarten er nog en ben ik met hem naar Klein Bonaire gegaan, lekker met de boot naar een idyllisch eilandje voor de kust. Daar aangekomen sta je op de parelwitte stranden in de mooiste zee die je bij jezelf kunt indenken. Hoera voor ons. Het is ook wel Turtle Island. Dus wij gaan lekker snorkelen want het rif loopt daar tot aan het strand soms met onze buik over de rotsen. Maar de meeste mensen gingen allemaal naar rechts, wij eigenwijs en hop naar links. Daar na een behoorlijke tijd snorkelen ineens uit het niets.

SCHILPAD!!!! op nog geen 30 cm, hij kwam zelfs naar ons toe om eens even te bekijken wat daar zwom. Gelukkig had ik een onderwaterwegwerpcamera bij me. (bedankt Ed en El). Ik hoop echt dat de foto's gelukt zijn.

Zo hebben we lekker de dag daar doorgebracht en zijn we in de avond gaan schransen bij Bobbejan waar ze zalig veel vlees op je bord kwakken en vreten maar. Voor niet al teveel geld.

Zaterdagochtend moest ik weer gaan duiken en heb ik mijn eindtoets gehaald met dikke cijfers. Onderwater een tarpon gezien van zo'n 2 meter en zondag mijn eindduik doen om mijn brevet te halen. In de middag is helaas mijn trouwe vriend Maarten weer richting huis gevlogen (1ste deel weer gratis). Zondag's had ik mijn laatste duik en heb ik meteen gekeken voor een nieuwe uitdaging.Die gaat er komen maar daarover hoor je volgende week meer! Het is in ieder geval op duikgebied vrij uniek.

Maandag begon stage weer en heb ik de afgelopen week heel hard moeten werken om alles bij te beunen, maar goed nieuws. De enquetes voor mijn scriptie zijn uitgedeeld en aanstaande woensdag verwacht ik resultaten binnen te krijgen. Dan zal het wel hard gaan!

Op stage loopt het steeds beter, nadat de lessen zijn afgelopen ben ik met allerlei dingen bezig om de school een stapje verder te helpen. Dit wordt ook langzamerhand meer en meer mijn taak. Dus moet zorgen dat ik wel blijf lesgeven. Ik ben ondertussen al tussenpersoon voor de uitleg van de nieuwe leesmethode en probeer docenten daarin te ondersteunen. Dit is wel heel bijzonder. Vrijdag heb ik een extra dag gedraaid en ben ik met citoscores bezig geweest. Het meest gare werk ooit! Ga jullie er maar niet mee vervelen.

In huis gaat het heel relaxt, dit weekend weer volop wassen en boodschappen doen. Ook gaan we een fiets huren waarmee we op pad gaan om beetje sportief te zijn.

Voor de rest de afgelopen week niet veel te melden maar een aantal wist-je-datjes zullen wel nog meer verhelderend zijn:

• er soms ook leguanen in onze achtertuin zitten
  • Liesbeth hier niet heel erg fan van is
  • Onze bankstellen ook door vogels worden gebruikt
  • Liesbeth ook de afgelopen week weer fulltime les heeft gegeven
  • dit echt heel knap is in deze situatie
  • de situatie hier soms schrijnender is dan het lijkt
  • kinderen ook niet altijd goed opgevoed worden
  • ouders niet om kijken naar hun kinderen ook niet als ze iets ernstigs hebben
  • een meisje bijvoorbeeld een hele ontstoken voet kan hebben en mama dan zegt, geen tijd
  • er op stage veel te doen is
  • het internet echt bagger is daar
  • ik zo niet met de Brug kon skypen
  • ik daar erg van baal
  • ik hoop dat ik ze deze week wel goed kan spreken
  • we weer een muis hadden deze week
  • hij zelf gevlucht is
  • Liesbeth deze keer niet op een stoel stond
  • naja, bijna niet dan
  • de muggenpopulatie behoorlijk aan het slinken is
  • ik hier heel goed mee bezig ben
  • een nieuwe pet heb gekocht
  • zodat mijn hoofd niet meer verbrand door de zon
  • ik geit gegeten heb
  • ook allerlei andere creoolse maaltijden aan het proeven ben
  • er genoeg te beleven valt op het eiland
  • er iemand op stage 40 jaar in dienst was
  • dit heel lang is
  • Michael van de week jarig was, dus gefeliciteerd nogmaals
  • de 14e Anthonie richting Vietnam gaat
  • Ik hem heel heel heel veel plezier wil wensen!
  • ik hoop dat hij er dik van gaat genieten
  • en heel veel lekker gaat eten want dat kunnen ze
  • aankomende week de familie van Liesbeth komt
  • de 18e Madelon mij misschien met een bezoek gaat vereren!
  • Kevin v/d Linden mij altijd met een wekelijkse update vermaakt
  • Dit echt te geniaal is
  • Hierin alles maar dan ook alles genoemd kan worden!

Dit alweer het 5de verslag was en ik altijd van jullie reacties geniet!

Ayo!

Arco

Arjan

Hey Arco!

Wat maak je daar toch veel mee hè? Goed om te horen dat je scriptie ook vordert. Tenminste, de enquête is mee, dan ga ik er maar even van uit dat het met die scriptie ook wel goed komt. Is het in steenkool Papiaments? Heb je de vragen met een leerkracht daar vertaald?

Die schildpad lijkt me echt heel tof! De enige onderwaterbeesten die ik hier van dichtbij zie, zijn de vissen in het aquarium van de Brug. Dat worden er trouwens ook steeds minder..........

Kan je misschien ook een inschatting maken hoeveel muggen je dood hebt gemaakt (aantal)? Dat zegt ons dan weer meer... Zijn het er meer dan er op de Kleine Rug soms rondzwerven? Dat kan toch bijna niet.....hahahaha! Vraag maar aan Gertjan.

Deze week een druk weekje geweest bij ons. Inderdaad jammer dat we geen contact konden krijgen, maar we hebben ons wel vermaakt hoor. Ze willen wel heel graag vertellen welke musical het is geworden. Ik mocht het niet van ze. Dus.....nog even wachten!

Veel plezier weer deze week!

Groeten,
Arjan

P.S.: Tja, weer de eerste .........!

leoni

Hoi hoi,

wat een leuke site met leuke verhalen. Volgens mij hebben jullie het ook goed naar je zin. Lukt het ook om met je scriptie bezig te zijn?dat je drie keer je scriptie naar kees moet sturen? wanneer doen jullie dat? gaan jullie hem af krijgen? wil je mij anders mailen op [email protected] ben benieuwd naar jullie ervaringen met scriptie

bij mij gaat het goed op stage. Ik geef sinds de tweede week al heel de week les behalve op dinsdag. Dinsdag werk ik aan mijn scriptie. Grote school met 800 leerlingen. als je foto's wil zien www.leonicuracao.waarbenjij.nu

morgen naar klein curacao
succes met alles en als jullie hier heen willen komen hoor ik het wel

liefs leoni

Ellie

Hooiiiiiiii

Elke week weer een mooi verslag, en die foto's........... geweldig!
Je gezicht is al lekker bruin, en dan die hangmat nou als dat nog geen relaxen is????????????????
En dan dat strand met die blauwe zee, nou waarschijnlijk komt Madelon de 18e ga wel ff vragen of ze niet met me wil ruilen hhahahahahaha.

Nee hoor Arco het is je gegund en geniet van de mooie, leerzame tijd!

Groetjes vanuit een stormachtig Rotterdam!

Marco K.

MaatArco!

Beetje jaloers makend allemaal die verhalen haha.. Je maakt een hele mooie ervaring mee. :-) Werk en vakantie in 1, lekker hoor. Wel zwaar natuurlijk af en toe. Wel heel vet dat je nu ook de tussenpersoon bent, is niet niks natuurlijk!

Die wist-je-datjes moet je er vooral inhouden.. Kort, krachting en vooral lachen!

Hoe is het met Liesbeth?! Doe ze iig maar de groeten.

Heel veel plezier en succes nog jongen!

Groeten,

Marco