Siman cuater
Bon bini,
4 weken op weg, de tijd vliegt voorbij. Een bijzondere week en vorig weekend een zeer bijzonder weekend. Genoeg om te vertellen dus laat ik maar snel beginnen.
Nadat ik vorige week een verhaal online had geplaatst heb ik nog een met mijn klas in Nederland geskyped. Dit was weer erg gezellig en ze zijn druk met allerlei onderdelen. Deze week de Cito dus: Succes allemaal!
Daarna ben ik met Maarten en Liesbeth op pad gegaan in de auto, deze dag hebben we eigenlijk het hele midden en de zuidkant van het eiland aan Maarten laten zien. Dit is wel erg leuk want wij zijn nu eigenlijk de gidsen. Ook hebben we ons door de meest vage weggetjes gemanouvreerd wat best wel vet is! (helaas raakte de auto beschadigd met een kras, maar dat heeft niemand gezien bij het verhuurbedrijf).
In de avond van die vrijdag zijn we eerst wat gaan drinken bij het City Café en daarna door gegaan naar de Havana bar, dit is waarschijnlijk ook de enige tent die een beetje in de buurt komt van een uitgaangsgelegenheid maar het was wel heel leuk. Een DJ werkt op zijn antilliaans en laat 1 keer per 8 minuten een nieuw deuntje horen. Echt komisch.
Toch niet te laat naar huis want zaterdag moest ik de hele dag duiken. In de ochtend in een beschut deel van de zee om oefeningen te doen en in de middag de zee op en daar naar beneden. Ik heb nu de 12 meter diep gehaald en wat een wereld is het daar zeg. Waterslangen, snappers van een meter lang en zoveel meer. Alles is anders. Een aanrader voor iedereen kan ik wel zeggen. Volgende week de laatste 2 dagen en dan mijn brevet halen met een toets. Op die zaterdagavond zijn we uit eten gegaan naar La Guernica. Man, dit was zaliggggg...... Zo lekker en vooral ook zoveeeeel. Ik zat echt stampvol.
Zondag gingen we met de auto naar het nationale park van Bonaire. Washington Slagbaai park. Dit park bestaat uit een groot natuurpark en je kunt op de meest mooie plekken snorkelen. Mooie baaien liggen her en der. Geweldig om te zien en de natuur is wild maar boeiend. Ook veel hagedissen gespot en 3 leguanen. De wegen in dit park zijnvoor een groot deel onverhard en dat was erg leuk. Het had ook net geregend dus de modder zat lekker op de auto. Ook op Maarten want ik gaf een dot gas bij toen hij zijn raampje open deed. Flauwe grap ik weet het.
Zondagavond hebben we niet veel gedaan, lekker gegeten met z'n 3en, ook heerlijk ontspannen en voorbereid op een nieuwe stageweek.
Maandag een nieuwe stagedag. In de pauze ben ik tegenwoordig druk met de verschillende sporten begeleiden en de rest van de dag heb ik les gegeven. Dit blijft wel slopend door de hitte maar het gaat steeds een stukje beter. Ik word na school veel ingezet voor kleine dingen die sommigen nog niet zo lukken. Dat vind ik wel fijn want dan ben ik druk in de weer en help ik de school.
Op dinsdag hadden we ook onze eerste vergadering, deze zijn erg praktisch en gaan vooral ook over methodes en scores die gedaan worden. Wel valt me op dat de directrice alle touwtjes in handen heeft. Alle lijnen worden door haal uitgezet en gecontroleerd. De leerkrachten vragen ook heel veel toestemming aan haar. Toen dit was afgerond heb ik nog een stuk aan mijn scriptie gedaan dat ook behoorlijk vorderingen maakt.
Dinsdagavond, de avond van de muis! We zaten met z'n 3en achter de laptop the Big Bang Theory te kijken en ineens hoor ik wat naast me. Zit er in onze kast een muis. Hilariteit alom maar dat beest moest en zou gevangen worden. Anders ging het even niet werken. De eerste keer faalden we jammerlijk en moesten we lang wachten tot we een 2de kans kregen, maar het beestje is gaan vliegen en we hopen het niet snel meer te zien. Wel gaan we wat valletjes zetten in onze voorraadkast. (filmpje is aanwezig, bij terugkomst kan er gelachen worden)
Woensdag een dag die ik niet snel meer zal vergeten, in de ochtend kwamen we aan bij de school en ineens zie ik een leraar in zijn auto zitten en heel raar doen. Hij draait in zijn achteruit en rijdt tegen het hek aan. Bleek dat hij onwel was geworden. Ik heb hem naar het ziekenhuis gebracht met mijn praktijkbegeleider in een andere auto. Een levendige leerkracht die half ligt kapot te gaan achterin is geen pretje kan ik je vertellen. Ik weet niet precies wat hij heeft want zijn vrouw was er gelukkig snel maar na dit weekend hoop ik meer te horen. Het was behoorlijk smerig. De dag was toen ook wel heel anders maar ook nu weer genoeg kunnen doen. Ik heb mijn hele enquete in het papiament vertaald wat erg leuk is om een keer gedaan te hebben.
Donderdag een dag waarop ik geheel heb lesgegeven en een delicatesse van het eiland op heb: geit. Smaakt heel erg naar lam en is ook zo zacht. Best wel lekker dus. In de avond heerlijk spelletjes gedaan en lekker ontspannen. In de middag wel meneer Elvio vervangen als voetbalcoach. Dit ga ik volgende week ook doen want ze hebben woensdag finales. Het team behoort tot de top 4 van het eiland.
Aankomend weekend druk met lekker eten, duiken en allerlei andere dingen. Maarten vertrekt helaas zaterdag weer maar zijn vakantie zit erop. Aanstaande dinsdag is het voor ons alweer precies een maand dat we hier zitten. De tijd vliegt.
Wist-je-dat:
- hagedissen heel erg van bananen houden
- ze hier met ongeveer 20 stuks om vechten
- dit grappig is om te zien
- ik dit dan ook op film heb
- mannen en vrouwen op school echt anders behandeld worden
- wij geen idee hebben waar dit vandaan komt
- Liesbeth nu aan het lesgeven is
- ze moet invallen voor haar begeleidster
- ik dit heel knap vind van haar
- voetbalcoach zijn erg leuk is
- alleen zo lastig dat ik niet genoeg papiament kan spreken
- vorige week Liesbeth leguanensoep op heeft
- ze dit naar kip vond smaken
- het velletje niet zo lekker was
- de directrice mij hier een baan heeft aangeboden
- ik nogal verbaasd was
- ik besloten heb eerst mijn diploma maar eens te halen
- het wel een hele eer is
- ik de aankomende week heel erg hard aan mijn studie ga werken
- hier vast weer niks van komt
- het hier ook wel eens regent
- en Liesbeth dan ook mooi kan zingen
- dit dus ook op film staat
- mensen dit tegen betaling kunnen opvragen
- het hier ook als het regent boven de 30 graden is
- ik dat nog steeds niet als vervelend ervaar
- Liesbeth en stoelen een goede combinatie zijn
- ik en Maarten vandaag een tocht naar klein Bonaire gaan doen
- dit een schildpaddeneiland is
- ook als mooiste snorkelgebied wordt aangegeven
Ik heb nu wel weer alles zo'n beetje verteld wat mij heeft bezig gehouden de afgelopen week. Het was een bijzondere week met leuke en minder leuke kanten. Maar we gaan stevig door en genieten van alles wat er te leren en te doen is.
Ayo Ta haci calo!
Arco
Voor de afwisseling zal ik mij eens als eerste opwerpen om een reactie te plaatsen op dit mooi stuk proza :-)
Ik moet zeggen dat ik erg benieuwd ben naar de filmpjes van de hagedissen en van liesbeth :p zullen we vast te zien krijgen als je terug bent neem ik aan ;-)
Verder ben je nog altijd lekker aan het genieten als ik het zo lees en mocht je nu op de invitatie ingaan om daar te gaan werken en ze nog een nieuw schoolgebouw nodig hebben :p haha
Veel plezier weer de komende week en wel netjes studeren he ;-)
Zo, naast je duikbrevet kan je ook nog wel je ambulancebroeder papiertje halen daar;).
En als je weer terug bent kan je ook bij rentokil terecht (dat kon je daarvoor uiteraard ook al!).
Iig is het weer erg leuk om je verhaal weer te lezen!
Nog een goede 3 maanden en we zien elkaar weer;).
Hoi Arco,
Echt super dat je zo vaak een verhaal achterlaat! En super om te zien hoe leuk je het hebt! En wat een mooie foto's!!
Het is het best wel koud dus dan worden we wel jaloers op het mooie en vooral warme weer, maar ja, niks aan te doen!
Veel plezier nog en we spreken elkaar weer!!
xx
Hoi Arcoooooooooo
Nou jij maak van alles mee zeg pppfffff, het is echt hard werken voor jou!
Wij hebben vandaag afscheid bij de Bas genomen van Grada. We hadden een portret op doek van haar aan het kassakantoor gehangen compleet met slingers en ballonnen. was erg leuk! Nu het etentje zondag nog met zijn allen en...................... we verwachten jou ook natuurlijk ahahah!
Nou je hebt weer een mooi verhaal achtergelaten en vond het weer erg leuk te lezen.
Dikke kus
Hallo Arco, telkens als ik jou verhalen lees denk ik weer wat jij daar een fantastische tijd hebt. Je werkt, studeert, duikt, maakt rondritten , gaat uit en nog veel meer. Krijg je ook nog een baan aangeboden. Dat laatste zegt genoeg over jou. Kerel ga door met genieten want voor je het weet zijn de snoepjes op.
Groet Matthijs
Yo Arco, volgens mij vermaak jij je prima!
Leuk om je avonturen te lezen hoor, wij houden het bij.
Vond je geit niet ontzettend ruiken naar geit? Ik wel namelijk, die lucht! Iewww
Succes komende week, wij wachten op het volgende stukje verhaal
Lusaka's Anneleen en Anske
Hoi Arco,
Leuk om al die verhalen te lezen, dat je daar nog tijd voor hebt.Tis daar wel uit te houden zeg!!!Dit is toch de leukste periode van de Pabo...........Geniet ervan en nog veel succes met alles.
Groetjes Magda
Lieve arco
Wat een leuke verhalen en prachtige foto s staan er
op je site.Ik zie dat je hel heeeeeeeel erg druk heb
met school enzo .Geniet er maar lekker van en we blijven
je volgen
Klinkt goed man! Ik moet nog 2 weekies en dan is ie af! EINDELIJKKKK en dan Costa Ricaaa, kunnen we bijna zwaaien. Succes daar man