siman tres
Bon bini,
De afgelopen week weer een week vol bijzondere dingen, daarom begin ik bij afgelopen vrijdag. Ik heb al een tijdje het plan om mijn duikbrevet te halen hier op Bonaire. Dus ik dacht dat ik maar eens informatie moest regelen. Op naar de duikschool in de straat. Hier aangekomen stond er een zwaar relaxte gast die zei, je kunt ook meteen morgen mee met 2 andere Nederlanders. En zo lig je de volgende dag op 10 meter diepte. Wat een ervaring, zoveel te zien meteen. De vissen vinden je bijzonder interessant en het koraal is geweldig. Er is echt veel te genieten en het is en blijft bijzonder om onder water adem te halen. Een close encounter met een murene en zeesnoek was toch wel erg cool.
Ik moet nu aanstaande zaterdag de hele dag duiken en volgende week nog een ochtend plus een toets. Daarna krijg ik dan mijn openwater brevet waarmee ik mag duiken tot zo'n 18 meter diep. Ik ben misschien van plan erna nog een kleine cursus te doen met onderwaterfotografie en een aantal duiken te maken langs dit eiland. Want waar anders kun je beter duiken dan in het Diver's Paradise (staat op de kentekens van de auto's).
De rest van het weekend was een beetje rustig in verband met dat we geen auto hadden en druk aan de studie moesten want de eerste week van echt veel lesgeven stond op het programma. Ook hebben we veel dingen moeten voorbereiden. Op zondag wilden we een fiets gaan huren maar het weer was toch iets minder, 29 graden maar (brrrr....) Daarom zijn we lekker lopend boodschappen gaan doen, wat goed te doen was in de koelte op de heenweg. Op de terugweg was het echter een heel ander verhaal. Man wat een hitte!
Thuis aangekomen zijn we nog wel even gaan snorkelen naast het appartement, dit was wel gaaf want op bepaald moment waren we wat verder van de kust gegaan en lag daar een hele school met gele vissen die ons blijkbaar zo boeiend vonden dat ze ons overal volgden. Als je stil bleef hangen zwommen ze helemaal om je heen om toch eens te kijken wat die dingen nu waren.
Stage gaat natuurlijk ook gewoon door. Maandag was een behoorlijk relaxte dag, ben met rekenen en aardrijkskunde begonnen met lesgeven en dat valt tot nu toe in goede aarde. Ik moet me wel nog wat meer aanpassen aan het systeem maar dit vergt tijd. Op dinsdag was het helemaal nieuw voor de kinderen, ik ging een circuitles doen met allerlei soort spelletjes. Dit was voor de kinderen een hele belevenis en erg leuk. Ook de leerkracht paste zich goed aan waarmee we tot een leuk resultaat kwamen.
Ondertussen kregen we op maandag ineens te horen dat we CITO moesten gaan doen voor de kinderen. Dit moest dan meteen dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag gedaan worden. De planning hier loopt altijd erg lekker. Soms doet iemand even geen les, soms doen we iets anders. Maar planningen verlopen hier nooit volgens planning. ;)
Donderdag en woensdag heb ik eigenlijk hele dagen gedraaiden dat ging best aardig, je bent alleen kapot aan het einde van de dag. Ik steek veel energie in het lesgeven en door de warmte sijpelt dit aardig weg. Het wordt door de kinderen erg gewaardeerd als een leerkracht toch een beetje anders doet en wat meer ontspannen is. Dit is wel een winst voor mij.
Na schooltijd begint voor mij de tijd waarop ik probeer de school te helpen met allerlei zaken. Zo ben ik behoorlijk wat aan het versjouwen en opruimen maar ben ik vooral aan het inzetten op de digitalisering van een aantal onderdelen. Met dank aan Meester Arjan heb ik een cijferprogramma gekregen en ik denk dat ze een standbeeld voor hem gaan oprichten. Lyrisch zijn ze. Ik moet nu in de volgende teamvergadering het gaan uitleggen en laten zien aan het hele team. Dat wilde ik natuurlijk wel doen maar had ook gezien dat er een soort digibord was. Daar wilde ik gebruik van maken, dus ik vroeg: Wie kan ermee werken. Blijkt hij al een jaar onaangeroerd te staan. Hoppa, volgende project. Donderdagmiddag dat ding staan installeren, alles instellen en maandag rond ik het af en kan ermee gewerkt worden.
Ik kom mijn week dus wel door.
Dan is maandagavond Maarten aangekomen nadat hij eerst een dag op Curacao had doorgebracht. Rond 7 uur stond hij bij het appartement nadat hij om kwart voor 7 geland was. Schiphol met je wachttijden: Eat you're heart out!
Wij stonden hem op te wachten met de Nederlandse vlag in onze hand. Dit werd zeer gewaardeerd. Hij heeft de maandag tot donderdag doorgebracht met ontspannen en heeft al 2 maal voor ons gekookt. Gisteren zijn we een paar cocktails wezen drinken en dit weekend gaan we met de auto op pad om hem het eiland te laten zien. Voor ons is er ook nog genoeg nieuws dus volgende week hier meer over.
Wist je dat:
- Arco vorige week de kinderen van de Brug heeft gesproken via Skype
- Ze ook een opdracht kregen
- deze heel cool zijn geworden
- de muggenmissie volgens plan loopt
- Arco zijn leger is uitgebreid met Maarten
- deze eerst dacht dat de muggen wel mee zouden vallen
- hij nu standaard met een anti-muggenwapen rondloopt
- er minimaal 20 doodmoeten voor we gaan slapen
- we bezig zijn met een Bonaire anti muggen front
- het hele eiland dat gemobiliseerd gaat worden
- Ik druk met voetballen en volleyballen bezig ben in de pauzes
- dit heel warm is maar ook heel leuk
- mijn moeder met een Ipad heeft zitten werken
- ze DIT wel leuk vindt
- Arco hier soms niks meer van begrijpt
- Arco's zusje haar belangrijke tentamen heeft gehaald
- hij hier heel blij om is
- Martin via horens zeggen makkelijk over te halen is door iemand met een mini-rokje
- hij nog steeds van ice-tea houdt
- Maarten niet voor zijn tussenvlucht naar Bonaire heeft betaald
- hij aankwam op het vliegveld, ging inchecken en zomaar door mocht lopen
- dit wel heel komisch is
- wij gisteren ook maar de helft van onze drankjes hebben betaald
- ik vermoed dat Maarten en z'n looks hiermee te maken hebben
- het eiland al wordt geprepareerd in afwachting van de komst van de familie Waalboer
- wij dachten dat de Duitsers kwamen
- dit een Nederlands marinefregat was
- we dit weekend volop op stap gaan
- snorkelen bij 1000 steps
- boodschappen gaan doen
- wassen van kleding
- Sorobon beach bezoeken
- Washington Slagbaai park op de planning staat
- jullie volgende week dus veel foto's kunnen verwachten
- Liesbeth heel goed bezig is aan haar studie
- ze dan ook heel goed bevriend is met haar studieboeken
- deze altijd in het oog liggen
- ik naar Nederland moet roeien van de Sheriff
- hij ook deze kant op kan roeien
- hij dat nog zal halen ook
Dit was het weer deze week.
kumindáa kousa di Boneiru
Arco
ps: bedankt voor jullie gave reacties, echt heel cool!
Ha Arco,
Het begint een gewoonte te worden om maar als eerste te reageren......zijn er geen snellere mensen?
Ik ben heel blij met mijn wallpaper! Volgende week weer een nieuwe?
Mooie foto's.
Je verhaal nog niet gelezen, maar dat doe ik dit weekend maar eens thuis. Op mijn gemakje...... Het zijn ook zulke lange verhalen!
Groeten,
Arjan
Ha Arco,
Wat leuk om je verhalen te lezen, ik word er ook echt helemaal niet jaloers van...
Wel allemaal heel herkenbaar, ik vind het echt vreselijk leuk dat je je stage bent gaan doen op Bonaire, echt een ervaring voor het leven volgens mij!
Succes met duiken!
Nog even speciaal voor mijn buurman uit groep 8:
Ja er zijn echt wel snellere mensen, maar die hebben misschien niet allemaal snellere computers...
Hoi hoi,
Hoe is het daar op Bonaire???
Zo uit je verhalen te lezen verveel jij je niets.
Volgens mij zijn ze daar op die school blij dat jij er ben met alle vernieuwingen.
En dan dat duiken echt super!
Als de mogelijkheid er is dan moet je dat zeker doen.
Vergeleken met de Grevelingen zal het daar vast mooier zijn hahahhaahha.
Nou wens je nog heel veel plezier en kijk alweer uit naar je volgende verhaal
Groetjes
Ellie
Hee arco!
Echt leuk hoor, al die verhalen :)
Lijkt me heerlijk om daar stage te lopen!
Heb je toevallig al gezien of er een boot gaat tussen curacao en aruba? :p
xx
Dag mijnheer Tampeloeris;)
Hoest ermee daarzo? zo te zien is het wel uit te houden daarzo....
En van wie heb jij horen zeggen da ik over te halen ben?? leuk da ik iig genoemd wordt(A)...
veel plezier daar nog
xx Martin:P haha
Hey Arco
Wat klinkt dat leuk allemaal! Kan stage lopen toch nog leuk zijn...
Heel veel plezier nog en succes met duiken!
x Sanne
...stage lopen is toch altijd leuk? Ik heb je nooit horen klagen, toch Arco! Je moest het eens proberen!
Haa Broeder!!
Zo te zien heb je het daar goed naar je zin op dat Eiland! Ik ben blij dat je nu je draai hebt gevonden en je ook flink wat projecten hebt waarmee je aan de slag kan. Jeepsafari doe jij gewoon zelf daar heb je geen begeleiding voor nodig ;-)
Ik hoop nog meer foto`s te zien. Je maakt mooie foto`s je kan zo fotograaf worden.
Veel plezier nog en succes met duiken!
p.s. ik heb idd al mijn studiepunten voor deze periode binnen. ;-D
Groetjes Je Zusje