De eerste week
Bon dia allemaal,
De eerste week zit er bijna op en ik loop even in sneltreinvaart langs alle avonturen van de afgelopen week.
Afgelopen zaterdag vertrokken vanaf schiphol. Daar hebben we de winterjassen achter gelaten en zijn lekker in het vliegtuig gestapt! Hele leuke films aan boord (een paar die ik sowieso al had willen zien) Voor de rest wel een lange vlucht maar na zo'n 9 uur sta je ineens in de 25 graden op Curacao. Dat is even wennen!
We moesten daar een tijdje wachten en hebben die tijd besteed met niksen om zo de vlucht door te pakken naar Bonaire. Wel hebben we een leerkracht ontmoet die ook op onze school les geeft.
Een vliegreis naar Bonaire vanaf Curacao kost je qua tijd maar zo'n 15 minuten. Gaat nergens over. Wel leuk in zo'n klein ding.
Op het vliegveld waren we wat vroeg om opgepikt te worden, maar Mark (man die ons huisje controleert) kwam al snel aan in een grote bak. Echt ziekelijk.
Hij nam ons mee langs de Kaya Grandi, dit is de hoofdstraat en daaraan bevinden zich alle toeristische dingen etc. Ook liet hij ons even een supermarkt zien waar we de eerste dagen mee vooruit konden. Daarna op naar het appartement.
Nou, nu komt het hoor. Wat een woning! Niet normaal. Je loopt de trap op en ziet meteen een hangmat hangen;) Heerlijk.
Daarna een gigantische woonkamer, prachtig balkon/terras waar je op kunt verdwalen, 2 grote slaapkamers en 2 ruime badkamers. Alles erop en eraan. Vaatwasser enzo...Dat leek ons wel te doen voor 3 maanden.
De zondag hebben we maar meteen onze zwemkleding aangedaan en zijn hop de zee in gedoken. Snorkelset mee. De zee ligt trouwens achter het appartement zo'n beetje. In 20 meter sta je in het water. Vanaf het balkon zien we de ondergaande zon. Als je eenmaal in zee bent zie je meteen allerlei soorten en kleuren vissen. Vandaar dat dit eiland ook Divers' Paradise heet!
Daarna hebben we lekker de hele dag geluierd want de ochtend erna stond de eerste stagedag al voor de boeg. We worden opgepikt door Yuf Shirley die ook mijn begeleidster is binnen de school. De school zelf bestaat uit allemaal'barakken'een paar maar met airco. We hebben beiden een groep 8 en moesten in het begin wel erg wennen. De kinderen ook trouwens. Na een paar dagen gaat dit al een stuk meer ontspannen en we zijn ook al druk bezig in de klas. Veelal begeleiden van groepen en dingen uitleggen aan de kinderen. Ook ben ik zelf al aan het volleyballen geweest met de kinderen (ze zijn met zowel meisjes als jongens eilandkampioen de afgelopen 3 jaar). Dus die zijn wel stukje beter dan dat ik ben, maar in 30 graden met lange broek volleyballen is wel pittig.
Vanaf vrijdag hebben wij weekend. Dan gaan we meer en meer ontdekken op het eiland en hopen ook veel te zien. Zaterdag en zondag hebben we een auto gehuurd en gaan vooral sightseeing doen.
Er zijn bijna geen hoge gebouwen, de hoogste onderdelen komen altijd aandrijven. De cruiseschepen. Deze zijn gigantisch envanaf allepunten op het eiland waar te nemen.
Ook in deze verhalen mogen de welbekende Wist-je-Datjes niet ontbreken dus:
Wist je dat:
Arco vrij technisch is geweest en hij Draadloos internet heeft aangelegd in het appartment
Dit ook echt ontzettend fijn is!
Toon denkt dat Liesbeth mijn vriendinnetje is.
Dit echter niet zo is, zij is de persoon met wie ik stage loop. (ook een juf dus)
Toon er ooit nog wel achter gaat komen wie de Meester zijn vriendinnetje is;)
Mijn Versmaat Udo een geweldig briefje heeft gemaakt en ik daar heel dankbaar voor ben.
Wij stagelopen van kwart over 7 in de ochtend tot half 1 in de middag.
Wij daarna nog moeten voorbereiden in de hitte
Er van de week een vogel in ons huis zat.
Dit niet geheel in goede aarde viel bij Liesbeth
Wij wel heel veel hagedissen hebben op het eiland
Deze in verschillende soorten en maten aanwezig zijn.
Arco heeft gezworen dat hij de muggenpopulatie met de helft gaan verminderen op het eiland
Liesbeth haar muggenbulten geteld heeft na 2 dagen en bleef steken op 67
Dit toch echt niet leuk is.
Wij allebei gigantische jeuk hebben
Ik (arco) heel vereerd ben met jullie krabbels en berichten
Ik ook foto's er zo op ga zetten
Wij gisteren cocktails zijn gaan drinken, dit erg lekker was
Ayo!
Arco
Klinkt echt geweldig! :-)
Geniet ervan!!!
K spreek je snel weer
Hoi hoi,
Wat leuk om je verhaal te lezen,tis wel heel bijzonder hoor zo ver weg en zo moooooooooooooooi!!!!!
Hou de foto's bij hoor dan kunnen wij ook genieten.
Heel veel succes en groetjes van ons allemaal
Magda
Hoi hoi,
Nou Arco net ff je foto's bekeken, dat is zeker niet verkeerd zeg pppffffff. Ziet er erg mooi uit je appartement.
Zal best een zware week voor je zijn geweest met al die nieuwe indrukken, maar dat heb je als je over 3 maanden terugkomt dan maar mooi in je pocket zitten toch?
Nou ik vond het nu al een boeiend verhaal en kijk uit naar de volgende!
Geniet van je weekend en hoor je weer snel
Kus
Hee Arcootje,
Dat ziet er niet verkeerd uit jonge,leuke foto's en ik ga je verhalen zeker volgen.
Veel plezier en succes daar.
xxxxx
Hee chille neef, alles kids daar? Geniet er van en spreek je! Laterzzzzz
hej Grote neef!!
ziet er gaaf uit daar!!!
geniet ervan hier is het maar koud!!!!
xxxjes je kleine nichje
nice!!!!!!!
Hallo Arco,
wist je dat het briefje echt gemeend is en als ik het goed heb zitten er precies genoeg versnaperingen in om alle dagen door te komen.
Prachtig om te lezen hoe jij aan het genieten bent.
Ik vind het mooi om te lezen.
Geniet en beleef.
Je versmaat
hee meester Arco weet u misschien waar de joppie saus in de bas te vinden is nou we horen het nog wel laterzz
Heee Arco!
Wauw, wat ben ik ontzeeeeeettend jaloers zeg haha.
Zo te lezen heb je t ontzettend naar je zin, en vooral zo door blijven gaan!
Geniet er nog van en ik kijk uit naar je volgende verhaal.
Annique
Eej Arco, leuke site joh.
Maaruh heb je het al gehoord. Ik denk dat je alvast een kratje koud mag gaan zetten;) wordt lachuh!
al moet ik zwemmen dat laatste stuk, 3 maart zit ik gewoon mee te krabben van de jeuk en zonnenbrand te smeren en oohja, hrmm ik ging koken. In wat voor zin dat zien we dan wel weer;) haha aahjoh toptalentje hiero.
Groetjes Mathieu
Hey arco,
Super leuke weetjes, en geef liesje maar een kus van me. Want zoveel muggenbeten is echt geen pretje.
Haha, ik wel een idee heb wie jou vriendinnetje is.
Vind het echt onwijs gaaf dat jullie daar zijn en ik hoop ook echt dat jullie een leuke tijd te moet gaan. Mag wel lukken waarschijnlijk met het mooie weer.
xxxx
Ha Arco,
Tjonge, wat een verhalen al! Leuk om te lezen wat je daar allemaal doet. We waren natuurlijk al razend nieuwsgierig! Heb je al veel gezien op het eiland vandaag?
Hoe is het onderwijs daar? Heel anders dan hier of zijn er toch wel overeenkomsten?
Zo te lezen, wordt je al goed gevolgd met groep 8. Wij zullen je ook op de hoogte houden van wat wij allemaal doen hoor.
Geniet nog even van je weekend!
Groeten van ons drieën.
Ik bedoelde natuurlijk: ....gevolgd door groep 8......in plaats van MET groep 8.
Hey schat,
ziet er ontzettend leuk uit!
Geniet er maar van, want hier is het maar saai zonder je!
haha,
Knuffel xxx
Nou nou, ondanks de muggen heb je het geloof ik prima naar je zin! En vergeet niet: als het vliegtuig er een kwartier over doet, kunnen muggen van naburige eilanden die afstand ook nog wel afleggen.
Iig veel succes ermee!
we missen je smartelijk op zaterdag;).
Anthonie
Beste meester,
We missen u heel erg! We krijgen nu namelijk les van meester Arjan.....nou, dan weet u het wel!
We hebben u door: MAUSMAT is uw vriendin.
Wel een beetje zielig vinden we, dat een muismat uw vriendinnetje is..........of zijn we misleid?
Groeten van uw versmaatjes (hahahahaha),
groep 8
Hee arco!
Zo de eerste week zit er ondertussen al weer op :)
Leuk hoor, om al die foto's te zien!
Raar idee dat jij daar nu lekker in je korte broek rond loopt terwijl hier de handschoenen weer aanmoeten haha.
Luisteren de kinderen wel een beetje naar je? ;)
xxx madelon
Heee Arco,
Bofferd!! Ziet er goed hoor.
Laat ons maar lekker ploeteren hier in dat kouwe kikkerlandje.
Zal ik nog op stage bezoek komen ;-)
groetjes en veel succes!
tal instruktor cos is in vredesnaam een versmaat Llaterzzzz
hey mees,
hoe gaat die met uw?
is het mooi?
we missen uw wel heel erg hoor;-)
groetjes mae xxx
hey mees,
is het nog leuk op bonaire?
ik hoop het wel.
we missen uw wel hoor.
nog veel plezier
groetjes julia m x
heeft uw het nog naar uw zin?
bij ons is het heel gezellig!!!!!!!!!
maar als uw er bent is het natuurlijk nog gezelliger!!!!
;-)
groetjes mae xxx
hallo mees
is het lekker weer in bonaire het leuke kinderen
in uw klas
is uw kamer mooi (op de foto's te zien wel:( )
en wat is in vredesnaam een versmaat
baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaai
groetjes marit
held!
klinkt goed man, heerlijk
hallo meester arco of moet ik zeggen.
bondia meester arco.
zit nu in het gips voor zes weken.
niet leuk loop op krukken.
maar ben wel naar het welland college geweest.
heel leuk heb een bloem corshet gemaakt.